Sopranistka Olga Jelínková nastupuje do Opery v Lipsku, bude Traviatou, Královnou noci i Adinou v režii Rollanda Villazona

Česká sopranistka Olga Jelínková po dvou letech v Opeře v Saarbrückenu míří do angažmá v Lipsku, kde bude Traviatou, Královnou noci i Adinou v opeře Nápoj lásky v režii Rollanda Villazona. Kromě toho má i opětovné pozvání do Komische Oper v Berlíně na sérii listopadových a prosincových představení Kouzelné flétny jako Královna noci. V pražském Národním divadle v nadcházející sezoně ztvární Gildu v nové produkci Rigoletta.

„Cítím, že se musím posunout dále. Podmínky, které mi nabídli v Lipsku, jsou tak přívětivé, že nelze jinak, než je přijmout,“ říká Olga Jelínková. Sezonu v Lipsku zahájí Královnou noci v Mozartově kouzelné flétně a Violettou Valéry z Verdiho La traviaty. Následovat bude hlavní role Adiny v Donizettiho Nápoji lásky. „Režisérem je všestranný umělec a hvězdný tenorista Rollando Villazón. Má neotřelé nápady a velký smysl pro humor, což mi vyhovuje a co u této komické opery opravdu uplatní. Střihnu si i několik menších wagnerovských rolí, což je pro mě také poctou, protože Lipsko je rodištěm Richarda Wagnera a obecenstvo je na zpěváky v tomto směru velice náročné.“

Do Opery v Lipsku přichází Olga Jelínková po úspěšné sezoně, kterou zahájila debutem ve vídeňské Volksoper, vyšperkovala hostováním v Komische Oper v Berlíně či v Opeře v Chemnitz a v doposud domovském Saarbrückenu vytvořila role jako je Violetta, Markétka, Hraběnka, Musetta a Královna noci.

Do Prahy se umělkyně podívá během sezony několikrát jako Královna noci v Mozartově Kouzelné flétně a nastuduje roli Gildy ve Verdiho Rigolettovi.  „V Praze bych ráda vystupovala častěji, ale bohužel nebylo možné dostatečně dopředu najít termíny. Celé koronavirové období jsem totiž strávila v Německu a dlouho se nevědělo, jak to s možným cestováním mezi oběma zeměmi vlastně bude,“ uzavírá Olga Jelínková.

 

© 2018 Olga Jelínková, soprano - všechna práva vyhrazena
| Grafika, CSS: Midasweb.eu | PHP: Jaroslav Mičan | CMS: Wordpress